Μένουμε σπίτι & βλέπουμε με τα παιδιά εκπληκτικές σειρές στην ΕΡΤ

Μένουμε σπίτι & βλέπουμε με τα παιδιά εκπληκτικές σειρές στην ΕΡΤ

Aυτή την περίοδο μένουμε σπίτι και βλέπουμε με τα παιδιά στην ΕΡΤ εκπληκτικές σειρές κινούμενων σχεδίων, για όλες τις ηλικίες! Τα Σαββατοκύριακα, και από Δευτέρα έως Παρασκευή, η ΕΡΤ2 διευρύνει την παιδική ζώνη της και εντάσσει στο πρόγραμμά της αστείες, τρυφερές, διασκεδαστικές σειρές που θα κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς τηλεθεατές, αλλά και στους γονείς!

Την εξαιρετική παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων, Molang,  μπορούν να απολαμβάνουν τα παιδιά στην ΕΡΤ2, κάθε Σάββατο και από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 07:00.  

Ένα γλυκύτατο, χαρούμενο και ενθουσιώδες κουνελάκι, με το όνομα Μολάνγκ και ένα τρυφερό, διακριτικό και ευγενικό κοτοπουλάκι, με το όνομα Πίου Πίου μεγαλώνουν μαζί και ζουν περιπέτειες σε έναν παστέλ, ονειρικό κόσμο, όπου η γλυκύτητα ξεχειλίζει.

Ο διάλογος είναι μηδαμινός και η επικοινωνία των χαρακτήρων βασίζεται στη γλώσσα του σώματος και στις εκφράσεις του προσώπου, κάνοντας τη σειρά ιδανική για τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά και για παιδιά όλων των ηλικιών που βρίσκονται στο Αυτιστικό Φάσμα, καθώς είναι σχεδιασμένη για να βοηθά στην κατανόηση μη λεκτικών σημάτων και εκφράσεων.

Η σειρά, παραγωγής Γαλλίας 2016-2018, αποτελείται από 156 επεισόδια των τριάμισι λεπτών, έχει παρουσία σε πάνω από 160 χώρες και έχει διακριθεί για το περιεχόμενο και τον σχεδιασμό της.

Την εκπληκτική παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Γαλλίας 2011, «Μουκ», θα απολαμβάνουν οι μικροί τηλεθεατές κάθε Σάββατο στις 09:15, κάθε Κυριακή στις 07:00 και από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 07:30.

Mουκ και ο Τσάβαπα γυρίζουν τον κόσμο με τα ποδήλατά τους και μαθαίνουν καινούργια πράγματα σε κάθε χώρα που επισκέπτονται.
Μελετούν τις θαλάσσιες χελώνες στη Μαδαγασκάρη και κάνουν καταδύσεις στην Κρήτη, ψαρεύουν στα παγωμένα νερά του Καναδά και γιορτάζουν σ' έναν γάμο στην Αφρική.

Κάθε επεισόδιο είναι ένα παράθυρο σε μια άλλη κουλτούρα, άλλη γαστρονομία, άλλη γλώσσα. Κάθε επεισόδιο δείχνει στα μικρά παιδιά ότι ο κόσμος μας είναι όμορφος ακριβώς επειδή είναι διαφορετικός.

Ο σχεδιασμός του τοπίου και η μουσική εμπνέονται από την περιοχή όπου βρίσκονται οι δύο φίλοι, ενώ ακόμα και οι χαρακτήρες που συναντούν είναι ζώα που συνδέονται με το συγκεκριμένο μέρος.

Όταν για να μάθεις γεωγραφία, το μόνο που χρειάζεται είναι να καβαλήσεις ένα ποδήλατο, δεν υπάρχει καλύτερος ξεναγός από τον Μουκ.

 

«Η Τίλι και οι φίλοι της» (Tilly and friends) προσκαλούν όλα τα παιδιά να μπουν στην παρέα της κάθε Σάββατο στις 07:40 από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 08:00.

Η Τίλι είναι ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι και ζει μαζί με τους καλύτερούς της φίλους, τον Έκτορ, το παιχνιδιάρικο γουρουνάκι, τη Ντουντλ, την κροκοδειλίνα που λατρεύει τα μήλα, τον Τάμτι, τον ευγενικό ελέφαντα, τον Τίπτοου, το κουνελάκι και την Πρου, την πιο σαγηνευτική κότα του σύμπαντος.

Το σπίτι της Τίλι είναι μικρό, κίτρινο και ανοιχτό για όλους.

Μπες κι εσύ στην παρέα της Τίλι!

 

 

Την παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων,«Μιρέτ, η ντετέκτιβ» (Mirette investigates/Les enquêtes de Mirette), θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν οι μικροί -αλλά και οι μεγαλύτεροι- τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, κάθε Σάββατο και από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 10:00.

Από την Ευρώπη, στην Ασία και την Αυστραλία. Από το Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στο Κάιρο.

Οι αποστάσεις δεν είναι εμπόδιο για τη 10χρονη Μιρέτ και κανένα μυστήριο δεν μένει άλυτο για την απίθανη ντετέκτιβ. Αν και θα προτιμούσε να τεμπελιάζει στον καναπέ και να γουργουρίζει, τρώγοντας κροκέτες, δίπλα της είναι πάντα ο Ζαν Πατ, ο πιο λαίμαργος γάτος του κόσμου.

 

 

Ο πιο θαρραλέος και γενναιόδωρος ήρωας επιστρέφει στην ΕΡΤ2, με νέες περιπέτειες, αλλά πάντα με την ίδια αγάπη για τη φύση και όλα τα ζωντανά πλάσματα, μέσα από την περιπετειώδη παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, «Γιάκαρι» (Yakari).

Ο Γιάκαρι, ο μικρός Ινδιάνος με το μεγάλο χάρισμα, μπορεί να καταλαβαίνει τις γλώσσες των ζώων και να συνεννοείται μαζί τους.

Η μεγάλη του αδυναμία είναι το άλογό του, ο Μικρός Κεραυνός.

Μαζί του αλλά και μαζί με τους καλύτερούς του φίλους, το Ουράνιο Τόξο και τον Μπάφαλο Σιντ, μαθαίνουν για τη φιλία, την πίστη, αλλά και τις ηθικές αξίες της ζωής μέσα από συναρπαστικές ιστορίες στη φύση.

 

Αναλυτικά το καθημερινό παιδικό πρόγραμμα της ΕΡΤ2

Δευτέρα έως Παρασκευή

07:00 Mολάνγκ
07:20 Λούι
07:30 Moυκ
07:55 Σκίουρος της συμφοράς
08:00 Η Τίλι και οι φίλοι της
08:35 Γάτος σπιρουνάτος
09:00 Ψέματα και αλήθεια, έτσι είναι τα παραμύθια
09:30 Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία
10:00 Μίρετ, η ντετέκτιβ
10:35 Γιάκαρι
11:00 Ροζ Πάνθηρας
12:00 Εμείς και ο μπλε πλανήτης
13:00 1.000 χρώματα του Χρήστου (Ε)
13:30 1.000 χρώματα του Χρήστου (νέο επεισόδιο)

 

 

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2UbsatY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη