LIVE - Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Το ταξίδι της για την Ιαπωνία ξεκινά σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα, με την τελετή παράδοσης να πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το πρόγραμμα της Τελετής Παράδοσης παρακολουθεί ολιγομελής αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη μη διασπορά του κορονοϊού. Θα γίνει χωρίς την παρουσία κοινού, ενώ για το καλλιτεχνικό μέρος θα φροντίσουν η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, η πρωθιερέα Ξανθή Γεωργίου και μια μικρή ομάδα αποτελούμενη από δέκα ιέρειες. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου από πλευράς των Ελλήνων θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη που θα παραδώσει και τη Φλόγα στους Ιάπωνες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας για τη μακρινή Ιαπωνία ξεκινάει σε αντίξοες συνθήκες, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του θεσμού, καθώς μια πρωτοφανής πανδημία δοκιμάζει τις κοινωνίες όλου του πλανήτη. Τονίζει δε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η ζωντανή εκδήλωση της συνεργασίας των λαών, της φιλαλληλίας και της κατανόησης του άλλου, της ομόνοιας, της καλής θέλησης, της αδελφοσύνης.

Δείτε εδώ την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.



via Press24.gr https://ift.tt/3d954gi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη