Κοζάνη: Δαμασκηνιά και Δραγασιά στον «κλοιό» του κορoνοϊού

Κοζάνη:  Δαμασκηνιά και Δραγασιά στον «κλοιό» του κορoνοϊού

Στην αρμόδια γνωμοδοτική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Υγείας, που αναμένεται να συνεδριάσει μετά τις 3 το  μεσημέρι θα συζητηθεί το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου  Βοΐου Κοζάνης για να τεθούν σε καραντίνα από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 τα χωριά: Δαμασκηνιά και Δραγασιά, καθώς νοσεί το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων και ήδη υπάρχει και ένας θάνατος αυτός του 90χρονου, που έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου νοσηλεύονταν.

Η απόφαση για την πρόταση αυτή πάρθηκε με το σκεπτικό, να υπάρχει καλύτερος έλεγχος όλων των περιπτώσεων των υπολοίπων κατοίκων που τυχόν προσβληθούν και αυτοί από τον κορωνοϊό, ενώ την οριστική απόφαση για την απαγόρευση αναμένεται να την πάρει ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας.

Σε περίπτωση καραντίνας θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος στα δύο χωριά οποιοδήποτε ατόμου που δε θα διαθέτει ειδική άδεια, όπως αυτή που θα έχουν τα συνεργεία των Υπηρεσιών Υγείας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που νοσούν, αλλά και συνεργείων του Δήμου για την τροφοδοσία των κατοίκων με τρόφιμα. Για την τήρηση της καραντίνας θα βρίσκονται και στα δύο χωριά περιπολικά στην είσοδο των δύο χωριών για να ελέγχουν την είσοδο όσων θελήσουν να πάνε και την έξοδο όσων θελήσουν να φύγουν.

Από την πλευρά του ο Δήμος Βοΐου έχει κάνει ήδη έκκληση ιδιαίτερα στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς αλλά και το σύνολο των δημοτών να περιορίζονται στις οικίες τους και να μην μετακινούνται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. Για την εξυπηρέτησή τους οι κάτοικοι των δύο χωριών θα καλούν στο τηλέφωνο: 6955 954030, ενώ ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων θα απαντά στα τηλέφωνα: 6944 186453, 6977 975028, 6977 784850, 2465 022636 και 6941 436875.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Qihngq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη