TUI: Αναστέλλει τις δραστηριότητές του ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στην Ευρώπη

photo: EPA

O μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στην Ευρώπη, η TUI, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως αναστέλλει τις ταξιδιωτικές του δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της TUI, αναστέλλεται η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας. Η απόφαση αφορά πακέτα διακοπών, κρουαζιέρες και ξενοδοχειακές λειτουργίες.

Η ανακοίνωση της TUI

«Σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και η ευημερία των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας παγκοσμίως παραμένει πρωταρχικής σημασίας και ως εκ τούτου ο Ομιλος TUI αποφάσισε, σύμφωνα με κυβερνητικές οδηγίες, να αναστείλει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αυτή η προσωρινή αναστολή έχει σκοπό να συμβάλει στις παγκόσμιες κυβερνητικές προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εξάπλωσης του COVID-19. Υπό το πρίσμα αυτής της κατάστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να αποσύρει τις κατευθύνσεις για το Οικονομικό έτος 2020, όπως ανακοινώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020. Επιπλέον, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφεύγει να εκδώσει νέα καθοδήγηση για το οικονομικό έτος 2020 υπό τις παρούσες συνθήκες. Λόγω της άνευ προηγουμένου κλιμάκωσης του COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της TUI αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και εξετάζει μια σειρά ενεργειών που υποστηρίζουν τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους εμπλεκόμενους».

Παράλληλα, η εταιρεία διευκρινίζει πως τα μέτρα ανακοίνωθηκαν έχουν σαν στόχο να περιορίσουν τις επιπτώσεις εισπράξεις από την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ σκοπεύει να ζητήσει κρατικές ενισχύσεις για τη στήριξή της μέχρι να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Μιλώντας στο ΑΠΕ, στέλεχος της TUI ανέφερε πως αυτή την περίοδο και ουσιαστικά μέχρι τα τέλη Απριλίου, η δραστηριοποίηση της TUI στην Ελλάδα είναι ελάχιστη και εντοπίζεται σε ελάχιστες πτήσεις σε Κρήτη και Ρόδο. Την ίδια στιγμή τα ξενοδοχεία του ομίλου δεν είναι σε λειτουργία, αφού εκκινούν παραδοσιακά στις αρχές ΜαΪου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η TUI, σε αυτή τη φάση, όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ, αφορά κυρίως την Ισπανία και τα Κανάρια νησιά, προορισμοί 12μηνης λειτουργίας και η έγνοια της εταιρίας όπως τονίστηκε εντοπίζεται στην ασφαλή επιστροφή των πελατών της, από τους προορισμούς που έχει διαδοθεί ο κορονοϊός.

Να σημειωθεί ότι η TUI ως πάροχος ταξιδιωτικών τουριστικών υπηρεσιών, στην Ελλάδα διαθέτει 49 ξενοδοχεία και το 2019 έφερε στην χώρα μας περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες.



via Ειδησεις https://ift.tt/33lhr4t
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη