Κορονοϊός Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση 18.000 ασθενείς, «αγγίζουν» τα 150.000 τα κρούσματα

Κορονοϊός Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση 18.000 ασθενείς, «αγγίζουν» τα 150.000 τα κρούσματα

Περίπου 18.000 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Μόσχας είναι σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία-1».

«Το να πούμε ότι νικήσαμε τον κορονοϊό, θα ήταν μια ανεύθυνη δήλωση. Στα νοσοκομεία σήμερα βρίσκονται περίπου 18.000 άνθρωποί, οι οποίοι ασθενούν σοβαρά» δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι οι αρχές της Μόσχας πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες, στις προβλέψεις που έκαναν δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο στα μέσα Μαΐου, η εξάπλωση του κορονοϊού να φθάσει σε τέτοια κορύφωση που το σύστημα ιατρικής περίθαλψης να μην ήταν σε θέση να ανταποκριθεί.

Παράλληλα. παραδέχθηκε ότι βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση μεγάλου άγχους. Ωστόσο όπως είπε, η πρόβλεψη αυτή δεν επαληθεύθηκε και αυτό έγινε χάρη στους κατοίκους της Μόσχας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις των αρχών και τήρησαν τα μέτρα προστασίας.

Συνολικά στην Μόσχα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 149.607 κρούσματα. Από τις 12 Μαΐου οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και γάντια στα μέσα μαζική μεταφοράς, στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις.



via Ειδησεις https://ift.tt/2ZkRjGH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη