Με βαριές κατηγορίες άλλα 20 άτομα για τα επεισόδια σε Καράβα Διαβολόρεμα και Μυτιλήνη

Με βαριές κατηγορίες άλλα 20 άτομα για τα επεισόδια σε Καράβα Διαβολόρεμα και Μυτιλήνη

Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, η εμπλοκή (20) ακόμη ατόμων – ημεδαπών, σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από βραδινές ώρες 24ης Φεβρουαρίου έως βραδινές ώρες της 26ης Φεβρουαρίου, κυρίως σε βάρος αστυνομικών στην πόλη της Μυτιλήνης, στη θέση «Διαβολόρεμα» στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Καλλονής, στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας – Μανταμάδου στη Λέσβο και στην ευρύτερη περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη. Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα μήνα είχαν συλλήφθεί 14 άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα 11 στα ίδια επεισόδια που είχαν σημειωθεί σε Λέσβοο και Χίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  αστυνομίας στα ταυτοποιηθέντα άτομα περιλαμβάνεται και ημεδαπός, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα την 26-02-2020 επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις με φορτηγό όχημα στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας – Μανταμάδου και την ίδια ημέρα πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στην περιοχή της Παγανής, στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακό έλεγχο, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί – εκρηκτικοί μηχανισμοί και μεταλλικά εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους, κάλυκες πυροβόλων όπλων, φυσίγγια, καθώς και κυνηγητικό όπλο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παρακώλησης συγκοινωνιών, της ληστείας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

The post Με βαριές κατηγορίες άλλα 20 άτομα για τα επεισόδια σε Καράβα Διαβολόρεμα και Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2yHzqHf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.