Παράταση στη μείωση ενοικίου 40%: Ποιους αφορά

Παράταση στη μείωση ενοικίου 40%: Ποιους αφορά

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μειωμένου ενοικίου κατά 40% για τους επόμενους μήνες. Ποιες επιχειρήσεις αφορά.

Την παράταση του μέτρου του μειωμένου ενοικίου κατά 40% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του σημερινού διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό.

Η απόφαση αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για όσες επιχειρήσεις παραμένουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού λουκέτου ή μειωμένου τζίρου.

Αντίστοιχο δικαίωμα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουγίας.

Ίδια δυνατότητα θα παρέχει και στις επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν εντός Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του λιανικού εμπορίου.

Ταυτόχρονα, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μείωση του ενοικίου επεκτείνεται τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.



via Ειδησεις https://ift.tt/3bQ8PWa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη