Έρευνα «δείχνει» ότι το Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης ευθύνεται για 41 θανάτους από τον κορονοϊό

Έρευνα «δείχνει» ότι το Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης ευθύνεται για 41 θανάτους από τον κορονοϊό

Καταστροφικός, όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού, φαίνεται ότι ήταν ο επαναληπτικός αγώνας του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Άνφιλντ. Έρευνα στην Αγγλία έδειξε ότι η αναμέτρηση σε συνδυασμό με το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο, ευθύνεται για τους θανάτους 41 ανθρώπων από κορονοϊό.

Στις 11 Μαρτίου και ενώ στην Αγγλία ο κορονοϊός εξαπλωνόταν με ταχύτατους ρυθμούς, Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης αγωνίστηκαν στο Άνφιλντ για τον επαναληπτικό των «16» του Champions League, παρά τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών για αναβολή της αναμέτρησης.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία και με το Imperial College του Λονδίνου, δημοσίευσαν έρευνα, η οποία έδειξε ότι οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί ήταν απολύτως λογικές και θα έπρεπε τελικά να οδηγήσουν στην αναβολή της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο επαναληπτικός αγώνας ευθύνεται για τον θάνατο 41 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Εξάλλου, άλλα 37 άτομα που έχασαν τη ζωή τους συσχετίζονται με συναυλία που έλαβε χώρα στο Τσέλτεναμ.

Το Άνφιλντ εκείνο το βράδυ ήταν κατάμεστο, με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να μην αφήνουν καμία θέση άδεια, ενώ στην Αγγλία ταξίδεψαν και 3.000 φίλοι της Ατλέτικο, βοηθώντας στη μεγαλύτερη έξαρση του ιού.



Ειδησεις https://ift.tt/3eeo7W7
Νεότερη Παλαιότερη