Νέα σεισμική δόνηση, 4,2 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Νέα σεισμική δόνηση, 4,2 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου στις 6:14 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 22:55 το βράδυ της Πέμπτης, 101 χλμ νότια της Άρβης στην Ιεράπετρα, με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται στα δύο χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα μετά τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή το Σάββατο 2 Μαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2SOnSJj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη