Τι είναι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Επεκτείνεται το έκτακτο επίδομα 534 ευρώ

Τι είναι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Επεκτείνεται το έκτακτο επίδομα 534 ευρώ

Τι προβλέπει το έκτακτο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για το ειδικό επίδομα των 543 ευρώ.

Στην ανακοίνωση ενός έκτακτου προγράμματος - υπό τον τίτλο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» - για τη στήριξη «των δυνάμεων της παραγωγής» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την Τετάρτη, το οποίο προβλέπει επέκταση του επιδόματος των 534 ευρώ.

«Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι η σύμπραξη του κράτους και όλων των δυνάμεων της παραγωγής, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», ανέφερε σχετικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Θύμισε δε «ότι έως τώρα στην Ελλάδα οι απολύσεις ήταν λιγότερες από όσες καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της χώρας ενισχύθηκαν με τον μισθό ειδικού σκοπού. Ενώ το κράτος κάλυψε πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές».

«Το ευνοϊκό αυτό καθεστώς επεκτείνεται όχι μόνο στον Μάιο, αλλά και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο», πρόσθεσε αναφερθείς στην ειδική αποζημίωση.

Στο εξής, όμως, «η επιδότηση της εργασίας σε αναστολή θα συνδυάζεται με τη χρηματοδότηση της πραγματικής απασχόλησης», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους».

«Οι τελευταίοι, ωστόσο, αν χρειαστεί να δουλέψουν λιγότερο, θα εξακολουθήσουν να αμείβονται σχεδόν με τον ίδιο μισθό. Και με πλήρως καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές».

Αυτό θα γίνεται χάρη στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην αμοιβή.

«Αυτός ο μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης απ' τη μία πλευρά επιτρέπει στις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν να ανασάνουν, μειώνοντας το κόστος εργασίας και επιτρέποντάς τους ευελιξία στη διάταξη του προσωπικού τους. Απ' την άλλη, θωρακίζει την απασχόληση, αποκλείοντας κάθε απόλυση εργαζομένου που μπαίνει σε αυτό το πλαίσιο, και προστατεύει τις αποδοχές».

Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE. Σε πρώτη φάση θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ. «Και βέβαια ακόμα δεν έχουμε συνυπολογίσει στο σχέδιό μας τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που θα λάβουμε από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.



via Ειδησεις https://ift.tt/3bNnL7r
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη