Δήμος Αθηναίων: 800 ευρώ αποζημίωση στον Κραουνάκη για τη «συναυλία» της Πρωτοψάλτη - Τι απαντά

Δήμος Αθηναίων: 800 ευρώ αποζημίωση στον Κραουνάκη για τη «συναυλία» της Πρωτοψάλτη - Τι απαντά

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ένταλμα πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων ύψος 800 ευρώ προς την ΑΕΠΙ, για τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατά η διάρκεια της εν κινήσει συναυλίας, που προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση.

Η πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων απαιτήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη, ο οποίος με εξώδικη διαμαρτυρία προς το ΔΣ Αθηναίων και την εταιρεία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων ΑΕ», ζητούσε εντός πέντε ημερών να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου, καθώς όπως ανέφερε το ποσό επιθυμούσε να το καταβάλει υπέρ των πασχόντων και αδυνατούντων δημιουργών καλλιτεχνών.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων ήταν άμεση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του καλλιτέχνη.

Ο μουσικοσυνθέτης, ωστόσο, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χαρακτηρίζει ως «απολύτως ψευδή» την είδηση ότι πληρώθηκε με 800 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κραουνάκης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι το φορτηγό πάνω στο οποίο τραγουδούσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έκανε στάση κι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόπτει τις τηλεδιασκέψεις που συμμετείχε και να βγαίνει έξω για να χαιρετήσει την ερμηνεύτρια.

Η συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου και όπως έγινε γνωστό ήταν επιθυμία της ίδιας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η μπάντα είχε ξεκινήσει από την Τεχνόπολη, με προορισμό τους πιο κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας.



via Ειδησεις https://ift.tt/2X98LeI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη