Συνέντευξη Τύπου Π. Νίκα για το φυσικό αέριο

Συνέντευξη Τύπου Π. Νίκα για το φυσικό αέριο

Σε συνέντευξη στην Τρίπολη, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 11 Μαΐου, θα γνωστοποιήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τα συμπεράσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα σήμερα, αναφορικά με την απόφαση της ΡΑΕ, να εξαιρέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου).

"Είναι μείζον το θέμα και υπάρχει πρόβλημα, ό,τι και να λένε. Από την πλευρά μου, θα εκθέσω τις απόψεις μου και την εμπειρία που αποκόμισα στις συναντήσεις μου, αλλά και τα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτές, πάνω σε ένα θέμα που μπορεί να καταστεί πρόβλημα. αν δεν αντιμετωπιστεί" τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας, ειδικότερα, συναντήθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι με τις διοικήσεις της ΔΕΔΑ και της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) -συγκεκριμένα με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της πρώτης Βασίλη Κοτρώνη και Μάριο Τσάκα αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή.

Από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΔΑ έγινε γνωστό προς τον περιφερειάρχη ότι η Επιχείρηση θα προσφύγει κατά της απόφασης της ΡΑΕ, ενώ από την πλευρά της ΡΑΕ, ο πρόεδρός της επικαλέστηκε στον Π. Νίκα τον νόμο που υποχρέωσε την ρυθμιστική αρχή να αποκλείσει την Πελοπόννησο, αναφερόμενος παράλληλα και στην εν γένει πολιτική της ΡΑΕ για την Πελοπόννησο.

Προς τον Ν. Μπουλαξή, ο περιφερειάρχης υπέβαλε την παράκληση να καθυστερήσει εφ' όσον είναι δυνατόν η δημοσίευση της απόφασης της ΡΑΕ στο ΦΕΚ -"μέχρι να τακτοποιηθούν ορισμένα ζητήματα", όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.

πηγή είδησης και πηγή εσωτ. φωτό: www.ppel.gov.gr
κεντρ. φωτό: ερτ (αρχείο)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35HEzLC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη