Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά Σχολεία - Άνοιγμα «έδειξε» ο Χαρδαλιάς

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά Σχολεία - Άνοιγμα «έδειξε» ο Χαρδαλιάς

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό. Τι είπε για τα δημοτικά σχολεία.

Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, ενώ σημείωσε ότι «η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική», δείχνοντας ουσιαστικά ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ουσιαστικά «έδειξε» ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

Η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, είπε στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «όλοι οι συνάδελφοι συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία».

Παράλληλα, τόνισε πως αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τον Δ. Χατζηγεωργίου ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας, ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως ασφαλές αλλά:

- Τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν

- Οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι μικρές

- Δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε αναλυτικά:

«Το θέμα των σχολείων έχει απασχολήσει και τη δική μας επιτροπή και τις αντίστοιχες επιτροπές και ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Όπως η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία βασιζόταν σε κάποια ελάχιστα, στερεά και απόλυτα στοιχεία, αλλά παρόλα αυτά πάρθηκε η απόφαση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και τώρα για το άνοιγμα, τα δεδομένα που έχουμε δεν είναι πάρα πολύ ισχυρά.

Όμως υπάρχουν πολλά, έστω και ήπιας ισχύος, επιχειρήματα τα οποία μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν. Η επιτροπή συνεδριάζει αυτήν τη στιγμή, γι' αυτό το θέμα, για να καλύψει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν. Το θέμα δεν είναι μόνο επιδημιολογικό, είμαστε πολύ καλά σε επιδημιολογικά στοιχεία, γνωρίζουμε ότι ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας οπότε ούτε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα λέμε ότι είναι πλήρως ασφαλές να αφήσουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο.

Τα παιδιά έχουν χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν. Διεθνώς καταγράφηκε ελάχιστος αριθμός παιδιών που νόσησε. Οι επιπτώσεις της νόσου είναι πολύ μικρές στα παιδιά. Ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση του ιού είναι χαμηλός. Λαμβάνοντας τα τρία αυτά στοιχεία περισσότερο η ζυγαριά τείνει στο άνοιγμα των σχολείων γιατί μ αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να άρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στα παιδιά και στην οικογένεια όταν τα παιδιά δεν ακολουθούν τον δρόμο της μάθησης».

Έδειξε «άνοιγμα» των Δημοτικών ο Χαρδαλιάς

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς.

Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. «Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική», δείχνοντας ουσιαστικά ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά.


Ειδησεις https://ift.tt/2TzlnLo
Από το Blogger.