Κορονοϊός Ελλάδα: Υψηλό το ρίσκο μετάδοσης στα γυμναστήρια - Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία

Κορονοϊός Ελλάδα: Υψηλό το ρίσκο μετάδοσης στα γυμναστήρια - Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, σχολίασε τις πιθανότητες πρόωρων ανοιγμάτων των ξενοδοχείων και γυμναστηρίων στο πλαίσιο του ανοίγματος την οικονομίας. Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στα σημάδια από τη μέχρι στιγμής πορεία της νόσου.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «τα ξενοδοχεία με τα γυμναστήρια είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Τα γυμναστήρια είναι ένας χώρος με υψηλό ρίσκο. Είναι πολλοί άνθρωποι μαζί. Οι αναπνοές είναι έντονες και η εκπομπή σωματιδιών της αναπνοής γίνεται σε μεγάλο βαθμό.

Δε θα θέλαμε να είναι από τους χώρους που θα ανοίξουν παρά μόνο στο τέλος όταν θα είμαστε πολλοί σίγουροι. Επίσης υπάρχει και το θέμα του εξαερισμού και του κλιματισμού μέσα στα γυμναστήρια. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία αυτό θα εκτιμηθεί ξανά μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες».

Σχετικά με την εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων 3 εβδομάδες μετά το τέλος της καραντίνας, ο κ. Χατζηγεωργίου σχολίασε το εξής:

"Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας για πολλούς μήνες ακόμα για να μη μιλήσουμε για μεγαλύτερα διαστήματα. Σίγουρα ευνοεί την κατάσταση της μείωσης της μεταδοτικότητας η καλοκαιρία, ο ήλιος και η χαμηλή υγρασία».

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr


Ειδησεις https://ift.tt/2ZyV0ZO
Από το Blogger.