Θεοχάρης: Κανένα τεστ και καμία καραντίνα για τους τουρίστες στην Ελλάδα

Θεοχάρης: Κανένα τεστ και καμία καραντίνα για τους τουρίστες στην Ελλάδα

 "Η σημασία του τουρισμού είναι δεδομένη. Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αυτό που δεν φαίνεται είναι πως ο τουρισμός στηρίζεται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις" τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο ίδιος στόχος είναι η «απελευθέρωση» των επισκεπτών. 

 

 

«Απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα

΄'Οπως εξήγησε  «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ. Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών.

Επίσης, τόνισε, η σημασία του τουρισμού είναι δεδομένη τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας πως αυτό φαίνεται μέσα από τέσσερις αριθμούς: Τα έσοδα ύψους 19 δισ. ευρώ το 2019, τα 33 εκατ. επισκεπτών, τους 360.000 άμεσα εργαζόμενους στον κλάδο και την αύξηση 36% τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού (Restart Tourism), ένα συνεκτικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού, με ασφάλεια των εργαζομένων,
σεβασμό στους επισκέπτες, στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. 

 Το χρονοδιάγραμμα:

Στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting
Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία
Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύμματα

Εξωτερικός τουρισμός

Στις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η «απελεύθερωση» των επισκεπτών από όλα τα αεροδρόμια από 1ης Ιουλίου θα γίνει από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφορά σε δομή υγείας.

Στις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμιαΣύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η «απελεύθερωση» των επισκεπτών από όλα τα αεροδρόμια από 1ης Ιουλίου θα γίνει από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια.

Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών και εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφοράσε δομή υγείας.

Τα μέτρα για τον τουρισμό στα οποία αναφέρθηκε και ο Μητσοτάκης

Στον τρόπο επανεκκίνησης του τουρισμού στην επόμενη φάση της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε  και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας πως υπάρχει στο σχέδιο της Κυβέρνησης ειδική αναφορά στον τουρισμό.

 Όπως ανέφερε, η τουριστική περίοδος ξεκινά 15 Ιουνίου, ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, όμως, στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα, «που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

«Όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας. Ας αντικρίσουμε, όμως, με θάρρος την πραγματικότητα: Τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τουρισμός βρέθηκε στο ναδίρ. Ό,τι πετύχουμε, λοιπόν, φέτος θα είναι κέρδος», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 



via Ειδησεις https://ift.tt/3bMdDMg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη