Καραντίνα: Αυξήθηκαν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος παιδιών μέσω διαδικτύου

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τη δράση παιδεραστών, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω καραντίνας. Σύμφωνα με στοιχεία της Europol, αυξήθηκαν τα κρούσματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα παιδιά, με την επικεφαλής της Europol Καθρίν ντε Μπολ να προειδοποιεί ότι αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα κρούσματα όταν θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στους δασκάλους τους.

Το κυβερνοέγκλημα αυξήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που υποχρεώθηκαν σε τηλεργασία και επέλεξαν τις διαδικτυακές αγορές. Το πιο ανησυχητικό, όπως ανέφερε, είναι η αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας προσώπων που αναζητούσαν υλικό για παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Η αύξηση στις δραστηριότητες παιδόφιλων καταγγέλθηκε από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου των 27 χωρών της ΕΕ που διαπίστωσαν μεγαλύτερη πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες και έκλεισαν περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες για την ανταλλαγή υλικού σεξουαλικού περιεχομένου με παιδιά.

Οι αξιωματούχοι της Europol κατάφεραν να σταματήσουν πολλούς από τους παιδεραστές, οι οποίοι αναζητούσαν τρόπους να συνομιλήσουν με ανήλικους στον αποκαλούμενο "σκοτεινό ιστό" (dark web), που χρησιμοποιείται ευρέως για παράνομες δραστηριότητες. Όπως υπογράμμισε, πολλοί εκμετελλεύτηκαν την αυξανόμενη έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς στη διάρκεια της καραντίνας σε χώρες της ΕΕ οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούσαν διαδικτυακά μαθήματα, κάποιες φορές μέσα από πλατφόρμες που δεν προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

via Press24.gr https://ift.tt/3cPFHj6

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.