Κικίλιας: Εμβόλιο για λίγους δεν είναι εμβόλιο

«Όλα τα κράτη θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές εμβόλιο. Εμβόλιο για λίγους, δεν είναι εμβόλιο. Η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη, είναι μια αξία που πρέπει να διέπει όλα τα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης», τόνισε στην τοποθέτησή του, σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη, συμφώνησε με την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Υγείας για ένα εμβόλιο το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλα τα κράτη-μέλη.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδη, για τη σημαντική πρωτοβουλία της να οργανώσει αυτή την τηλεδιάσκεψη στην οποία επίσης πήραν μέρος, η Επίτροπος Καινοτομίας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, οι υπουργοί Υγείας του Ε.Ο.Χ., της Ελβετίας, καθώς και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.



via Press24.gr https://ift.tt/3dscoTD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη