Στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας ο Π. Νίκας

Στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας ο Π. Νίκας

Τις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας, κοντά στο Κιάτο, επισκέπτεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 11 Μαΐου, μαζί με τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, καθώς και τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη.

Στο εν λόγω αστεροσκοπείο -το οποίο υπάγεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- προγραμματίζεται από την Περιφέρεια η κατασκευή νέου κτηρίου με πλανητάριο, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων.

"Επιδιώκουμε την άμεση κατασκευή των έργων και τη γενικότερη στήριξη αυτής της πολύ σημαντικής επιστημονικής υποδομής, η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει 'εκπαιδευτήριο' για τους νέους της Περιφέρειας" σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 930 μέτρων, είναι εγκατεστημένο από το 1975 το Κοργιαλένιο Τηλεσκόπιο των 123 εκατοστών, το οποίο ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

από το www.ppel.gov.gr
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3fyOJmc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.