Νέα τουρκική προβοκάτσια στο Αιγαίο: «Πυροβόλησαν και μας ανάγκασαν να μπούμε σε ελληνικά ύδατα»

Νέα τουρκική προβοκάτσια στο Αιγαίο: «Πυροβόλησαν και μας ανάγκασαν να μπούμε σε ελληνικά ύδατα»

Η Τουρκία συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους με νέα προβοκάτσια, λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ (υπουργός Άμυνας) για «ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο».
Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας, αυτή τη φορά, ανακάλυψαν περιστατικό κοντά στη Σύμη με την ελληνική ακτοφυλακή να παρενοχλεί τουρκικό σκάφος.

Την «είδηση» δημοσίευσε η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Sozcu”, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Ακάρ, η είηδηση «έπαιξε» στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία σχολιάζουν πως ο υπουργός Άμυνας έδωσε σκληρή απάντηση στην Ελλάδα.

Μάλιστα, φιλοξενούν και τη μαρτυρία του καπετάνιου του σκάφους. Πρόκειται για τον 35χρονο Φερχάτ Κοράι, πατέρα ενός παιδιού.

«Η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε το σκάφος δύο φορές. Η πρώτη ήταν κοντά στην Κω. Πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και μας ανάγκασαν να μπούμε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παρόλο που βρισκόμασταν στα τουρκικά. Αντιληφθήκαμε ότι χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και καταφράψαμε το περιστατικό με κινητό. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς το λιμάνι της Datça.

Προβοκάτσια Τουρκίας στο Αιγαίο

Η δεύτερη παρενόχληση ήταν κοντά στη Σύμη. Δύο πλαστικές σφαίρες ‘βρήκαν’ το σκάφος μας. Ειδοποίησα το λιμενικό μέσω ασυρμάτου και τηλεφωνικά. Με ρώτησαν το όνομά μου και αν τραυματίστηκα. Ήμασταν δύο άτομα στο σκάφος. Μπαίνοντας στο λιμάνι της Datça, ενημερώσαμε την Ακτοφυλακή. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ακολούθησε έλεγχος στο σκάφος», δήλωσε ο Φερχάτ Κοράι.

Ειδησεις https://ift.tt/2zqkYnt
Νεότερη Παλαιότερη