Γιάννης Σαρακιώτης: «Ο κόσμος της εστίασης αξίζει υποστήριξη ανώτερη από τις εσφαλμένες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης – Να υιοθετηθούν οι προτάσεις τους»


Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του επισιτιστικού κλάδου της Φθιώτιδας (26/4) και εν όψει της επανέναρξης των εργασιών τους κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητώντας επιπρόσθετα μέτρα για την οικονομική στήριξη του κλάδου καθώς και να υιοθετήσουν το σύνολο των προτάσεων των εκπροσώπων τους.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, «οι επαγγελματίες της εστίασης στην πόλη της Λαμίας, αλλά και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, στο πλαίσιο δράσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων σε όλη την επικράτεια, εξέπεμψαν κυριολεκτικά ένα ιδιότυπο “SOS”, εξαιτίας και των δυσκολιών που ήδη αντιμετωπίζουν και οι οποίες θα επιταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σαρακιώτης επισημαίνει ότι: «οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά την αξιολόγηση των συνεπειών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού απέχουν μακράν αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή άλλων Διεθνών Οργανισμών» ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι, το γεγονός αυτό «καταδεικνύει ότι πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου του κλάδου της εστίασης». Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, απευθύνει προς τους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Τι είδους επιπρόσθετα μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί αναφορικά με τη στήριξη του επισιτιστικού κλάδου;
  2. Προτίθενται οι αρμόδιοι Υπουργοί να υιοθετήσουν και να ενεργήσουν κατά τις ως άνω, δημοσίως διατυπούμενες προτάσεις των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου της Λαμίας; 

Συγκεκριμένα,

  • την άμεση και μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. και στον καφέ στο 13% όπως έγινε το Μάιο του 2019 στην εστίαση. 
  • την επιδότηση των θέσεων εργασίας με άντληση πόρων από το πρόγραμμα “SURE” και επιμερισμό των συνολικών πόρων στη βάση των προκαλούμενων εξόχως αρνητικών συνεπειών στην ελληνική οικονομία και όχι στη βάση υγειονομικών δεικτών. 
  • την άμεση επιδότηση, όχι μέσω δανείων, αλλά με την παροχή άμεσης ρευστότητας.
  • τη χρονική επέκταση του μέτρου που αφορά την καταβολή του ενοικίου των ακινήτων που στεγάζουν τις επιχειρήσεις τους, μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.
Νεότερη Παλαιότερη