Τσιόδρας: Ώρα να υιοθετήσουμε μία θετική στάση για τις μεταμοσχεύσεις

Τσιόδρας: Ώρα να υιοθετήσουμε μία θετική στάση για τις μεταμοσχεύσεις

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος του, Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε το δικό του μήνυμα για την αξία των μεταμοσχεύσεων.

Ειδικότερα με αφορμή το χθεσινό (18/5) 1ο webinar για την «επίδραση της COVID-19 στο μεταμοσχευτικό τοπίο», που διοργάνωσαν ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο ίδιος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισήμανε το εξής:

«Τώρα που αυτή η πανδημία μάς διδάσκει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, ίσως να είναι η καλύτερη ευκαιρία να υιοθετήσουμε ως κοινωνία μια θετική στάση για τις μεταμοσχεύσεις, οι οποίες σώζουν ζωές. Η δημιουργία του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου ας γίνει η αφορμή να το πετύχουμε».

Στο webinar συμμετείχαν επίσης ύστερα από πρόσκληση και οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου (Πρόεδρος), Δημήτρης Κοντοπίδης (Επίτιμος Πρόεδρος), Γιάννης Σπίνος, Γιώργος Σαργιώτης, ενώ από πλευράς των ιατρών μας η κ. Διαμαντέα Φιλία και η κ. Σταγάκη Ελένη από την Μονάδα Κ.Ι. Σισμανογλείου.

Συντονιστής του webinar ήταν ο κ. Ιωάννης Μπολέτης, Πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και Διευθυντής του Τμήματος Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης στο Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.grvia Ειδησεις https://ift.tt/2WLjP2Q
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.