«Η Ολυμπία είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός»

«Η Ολυμπία είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός»

Σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση προχώρησε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, επισκεπτόμενος τον αρχαιολογικό χώρο κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του, δύο μήνες μετά το κλείσιμο όλων των αρχαιολογικών χώρων εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο κ. Γεωργιόπουλος με την παρουσία του στον αρχαιολογικό χώρο έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας από έναν Δήμο που δεν είχε ούτε ένα κρούσμα Covid-19 και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου, όπως αυτή διαμορφώνεται στις νέες συνθήκες. «Ήταν δυο μήνες δύσκολοι, όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά για όλη την κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας:

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και να καλούμε όλους τους Έλληνες και τη διεθνή κοινότητα που θέλει να επισκέπτεται τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, να επισκεφθούν την Ολυμπία, με ασφάλεια, μέσα από τα αναγκαία πρωτόκολλα και τις προφυλάξεις που απαιτούνται. Οι υπηρεσίες της Εφορίας Αρχαιοτήτων, οι φύλακες, ο Δήμος, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Ο αρχαιολογικός χώρος, μια από τις ομορφιές του πλανήτη, προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ξανασυναντηθούν με την ιστορία και τη φύση, μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού. Ως Δήμος, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα προσκαλέσουμε τους ανθρώπους του τουρισμού και του πολιτισμού να υποστηρίξουν τον τόπο μας. Είμαστε εδώ να τους προσφέρουμε όλες τις δυνατές υπηρεσίες με την ασφάλεια που απαιτούν οι καιροί και με την πατροπαράδοτη φιλοξενία της Ολυμπίας».

Τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η τουριστική σεζόν δεν θα είναι φέτος όπως την προσδοκούσαμε, όμως, εμείς σαν Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχουμε όλα τα εχέγγυα για τον

επισκέπτη. Μετά από εμπεριστατωμένες μελέτες από τον Δήμο μας έχουμε συμπεράνει ότι η Ολυμπία είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες, ενώ ο επισκέπτης, πέραν των αρχαιολογικών θησαυρών, μπορεί να απολαύσει και τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που διαθέτει η περιοχή μας».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/36am16W
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη