Δευτέρα η απόφαση για τα Δημοτικά σχολεία - Τι είπαν Τσιόδρας, Χαρδαλιάς

Δευτέρα η απόφαση για τα Δημοτικά σχολεία - Τι είπαν Τσιόδρας, Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανάφερε πως την Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το εάν και πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν την 1η Ιουνίου αλλά η απόφαση θα παρθεί την Δευτέρα και θα ανακοινωθεί.

Νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 νέα κρούσματα κορονοϊού και κανένα θάνατο.

Για τα σχολεία ο κ.Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις. Δεν υπάρχουν είπε, απόλυτα επιστημονικά δεδομένα ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο με την επιστροφή τους στο σχολείο. Τα δεδομένα που υπάρχουν δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα πάει το παιδί στο σχολείο και δεν θα νοσήσει- υπάρχουν και παιδιά που νοσούν σοβαρά. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά ότι είναι σπάνιο. Ακούγονται διαφορετικές τοποθετήσεις που μπερδεύουν τους ανθρώπους. Ορισμένα επιχειρήματα θα μπορούσαν να αφορούν κι άλλες ασθένειες, όπως τη γρίπη. Η παρουσία του ιού δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή. Υπέρ του σχολείου: Κρυφή ανισότητα στη μάθηση για τα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών, κόστος σε χαμένη γνώση- η πλειονότητα των παιδιών είτε δεν είχε πλήρη πρόσβαση είτε δεν παρακολουθούσαν πλήρως, όπως προκύπτει από έρευνες στο εξωτερικό. Υπάρχουν επίσης και συνέπειες για την ψυχική υγεία των παιδιών. Υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που αφορούν τους γονείς και την κοινωνία. Δεν υπάρχει εγγύηση 100% για την επιστροφή στην τάξη, ειδικά για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Το άνοιγμα παραμένει σύνθετο δίλημμα. Η δεδομένη στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Τα παιδιά ήδη παίζουν μαζί στις γειτονιές.



via Ειδησεις https://ift.tt/2zWxefd
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη