Τετραμερής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας με “μενού” τουρισμό και οικονομία

Τα ζητήματα του τουρισμού, των μεταφορών και της οικονομικής ανάκαμψης από την κρίση του κορονοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σχήμα της τετραμερούς διάσκεψης Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συζήτηση έγινε ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορονοϊού και αναζητήθηκαν τρόποι διευκόλυνσης των διασυνοριακών ανταλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι και φέτος η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο.

Επίσης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών, τομείς που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών της περιοχής.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί γεγονός που θα διευκολύνει την επανάληψη των ταξιδιών επιχειρηματιών, εργαζομένων και τουριστών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης από την πλευρά της κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.via Press24.gr https://ift.tt/2ZkLlFR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.