Δήμος Καμένων Βούρλων: Λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)


Μια ακόμη πρωτοβουλία σε θέματα Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Πόρων αποτελεί πλέον η λειτουργία σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Δήμο μας.

Ένα χρόνιο πρόβλημα επιτέλους λύθηκε.

Δόθηκε η άδεια χωροθέτησης και χρήσης από την υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Οι προδιαγραφές λειτουργίας του ΣΜΑ θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί και δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο.

Στο Σταθμό θα πραγματοποιείται η μεταφόρτωση από τα απορριμματοφόρα στο Press Container για τον  XYTA Λαμίας.

Παράλληλα θα ενισχυθεί η Ανακύκλωση με επιπλέον μπλε κάδους ώστε να μειωθεί αρκετά ο όγκος σκουπιδιών στους πράσινους κάδους και να  γίνει καλύτερα η διαχείριση των αδρανών υλικών .

Το οικονομικό όφελος του Δήμου υπολογίζεται σε 100,000 € και πλέον μπαίνει ως ΣΤΟΧΟΣ , του χρόνου ,  η διαχείριση των σκουπιδιών και η Ανακύκλωση να πραγματοποιείται καθημερινά και αποκλειστικά από τα απορριμματοφόρα του Δήμου χωρίς συμβάσεις με Ιδιώτες.

Το δίκτυο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης οργανώνεται πλέον σημαντικά στον Δήμο μας .

Μια συλλογική προσπάθεια 4-5 μηνών της Διοίκησης ,των Υπηρεσιών και των άξιων συνεργατών του Δήμου , καθώς και της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καμένων Βούρλων έχει βάλει ψηλά τον πήχη της Καθημερινότητας για ένα σύγχρονό και λειτουργικό Δήμο.

Τέλος ζητάμε την συμμετοχή σας και την κατανόησή σας σε αυτή μας την προσπάθεια .

www.dimos-kamenon-vourlon.gr
Νεότερη Παλαιότερη