Γιώργος Κοτρωνιάς: Με επιστολή μου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ζήτησα την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος μοριακής ανίχνευσης COVID 19 στην Αταλάντη


Με επιστολή μου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ζήτησα την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος μοριακής ανίχνευσης COVID 19 στην Αταλάντη.

Η Αταλάντη, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Φθιώτιδας μετά τη Λαμία, είναι ένα δυναμικό αστικό και εμπορικό κέντρο απομακρυσμένο από τη Λαμία αφού βρίσκεται σε απόσταση 90 km.

Στην Αταλάντη αναφέρεται διοικητικά εμπορικά και υγειονομικά ολόκληρη η επαρχία Λοκρίδας δηλαδή ο μισός πληθυσμός της Φθιώτιδας.

Το Κέντρο Υγείας Αταλάντης έχει δυναμική και αποτελεσματική παρουσία στην κάλυψη της ευρύτερης αυτής περιοχής η οποία πέραν των πολλών εργοστασίων έχει μεγάλη γεωργική παραγωγή κυρίως ελιάς, πατάτας, σιταριού και σταφυλιού με αποτέλεσμα να απασχολεί την περίοδο συγκομιδής πάρα πολλούς αλλοδαπούς εργάτες, οι οποίοι αυτή την περίοδο βρίσκονται εκτός Ελλάδος και αναμένονται να επανέλθουν το φθινόπωρο.

Αν σε αυτά προστεθεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη είσοδος της Φθιώτιδας από την Αττική είναι κατανοητή η αναγκαιότητα της εγκατάστασης στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης μηχανήματος μοριακού ελέγχου COVID 19.

Τα οφέλη θα είναι πολλά :

1. Σε μικρό χρόνο θα δίνει αποτελέσματα.

2. Θα εξοικονομείται χρόνος που σπαταλάται σήμερα από την αποστολή των δειγμάτων στο νοσοκομείο της Λαμίας. Ήδη έχουν γίνει πεντακόσιες δειγματοληψίες, οι οποίες αποστέλλονται στη Λαμία για να έχουμε τα αποτελέσματα 3 ημέρες μετά.

3. Το Κέντρο Υγείας δύναται και επιθυμεί να εξυπηρετήσει την λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος μοριακού ελέγχου.

Η πρόληψη είναι βασική αρχή της Ιατρικής αλλά και κάθε κοινωνικής πολιτικής και θεωρώ ότι, η εγκατάσταση μηχανήματος μοριακού ελέγχου COVID 19 στην Αταλάντη, θα αποτελέσει μία ενέργεια πολλαπλά χρήσιμη για την κοινωνία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Νεότερη Παλαιότερη