Παγκόσμιο σχέδιο για τη μεταφορά του εμβολίου για τον κορονοϊό, χρειάζονται 8.000 αεροπλάνα

pexels

Σύμφωνα με τον κλαδό των αερομεταφορών, η αποστολή ενός εμβολίου για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο θα είναι «η μεγαλύτερη πρόκληση για τις μεταφορές».

Όπως ανέφερε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), θα χρειαστεί το ισοδύναμο 8.000 Boeing 747 για να μπορέσουν να παραδοθούν τα εμβόλια για τον κορονοϊό σε κάθε γωνιά της Γης.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο για τον κορονοϊό, η IATA συνεργάζεται με αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, διεθνείς φορείς υγείας και φαρμακευτικές εταιρείες για ένα παγκόσμιο σχέδιο αερογέφυρας, ενώ όπως υπενθυμίζει το BBC, το πρόγραμμα διανομής προϋποθέτει μόνο μία δόση ανά άτομο.

«Η ασφαλής διανομή εμβολίων Covid-19 θα είναι η αποστολή του αιώνα για την παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφοράς φορτίων. Αλλά δεν θα συμβεί χωρίς προσεκτικό εκ των προτέρων προγραμματισμό. Και η ώρα γι' αυτό είναι τώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac.

Οι αεροπορικές εταιρείες μετατοπίζουν το ενδιαφέρον τους στην παράδοση φορτίου, ενώ οι επιβατικές πτήσεις έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Σύμφωνα με το BBC, η αποστολή των εμβολίων είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία: «Δεν είναι όλα τα αεροπλάνα κατάλληλα για διανομή εμβολίων, καθώς απαιτείται ένα τυπικό εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου για τη μεταφορά φαρμάκων». Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, «ορισμένα εμβόλια μπορεί να απαιτούν θερμοκρασίες κατάψυξης, κάτι που δεν μπορούν να επιτύχουν τα περισσότερα αεροσκάφη».

«Γνωρίζουμε καλά τις διαδικασίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τις αυξήσουμε στον βαθμό που θα απαιτηθεί», πρόσθεσε ο επικεφαλής στον κλάδο των εμπορευμάτων, Glyn Hughes. Οι πτήσεις προς ορισμένα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων μερικών περιοχών της Νοτιοανατολικής Ασίας, θα είναι κρίσιμες, καθώς δεν διαθέτουν δυνατότητες παραγωγής εμβολίων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διανομή ενός εμβολίου σε ολόκληρη την Αφρική θα ήταν «αδύνατη» αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την IATA, λόγω της έλλειψης χωρητικότητας για φορτία του μεγέθους της περιοχής και της περίπλοκης κατάστασης στη διέλευση των συνόρων. Η μεταφορά θα χρειαστεί «σχεδόν στρατιωτική ακρίβεια» και θα απαιτηθούν εγκαταστάσεις με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλο το δίκτυο σημείων στα οποία θα αποθηκευτεί το εμβόλιο.

Η ΙΑΤΑ προέτρεψε τις κυβερνήσεις να ξεκινήσουν έναν προσεκτικό σχεδιασμό για να διασφαλίσουν ότι είναι πλήρως προετοιμασμένες μόλις εγκριθούν τα εμβόλια και γίνουν διαθέσιμα για διανομή.

Ένα ζήτημα που προκύπτει, εκτός από τη μεταφορά σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, είναι και η ασφάλεια καθώς, «τα εμβόλια θα είναι εξαιρετικά πολύτιμα εμπορεύματα. Πρέπει να υπάρχουν προετοιμασίες για να διασφαλιστεί ότι οι αποστολές θα παραμείνουν ασφαλείς από παραβιάσεις και κλοπές», ανέφερε η IATA.via Ειδησεις https://ift.tt/2FmYUwN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.