ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει ουσία για στύση χωρίς να αναγράφεται

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει ουσία για στύση χωρίς να αναγράφεται

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν RIDER caps 560mg, βρέθηκε να περιέχει την δραστική φαρμακευτική ουσία TADALAFIL χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση. Η χρήση της συγκεκριμένης δραστικής δεν είναι επιτρεπτή σε συμπληρώματα διατροφής και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Grow UP Ltd, Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τις αρχές του οποίου η αναγραφόμενη διεύθυνση στην επισήμανση του προϊόντος είναι εικονική.

Δεν αποκλείεται η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ουγγαρίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC-FF).

Ταδαλαφίλη

Η ταδαλαφίλη (tadalafil) είναι ένας εκλεκτικός, αναστρέψιμος αναστολέας της κυκλικής μονοφωσφορικής γουανοσίνης (cGMP)-εξειδικευμένης φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 (PDE5). Με τη σεξουαλική διέγερση προκαλείται τοπική ελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου και με την αναστολή της PDE5 προκαλούμενη από την ταδαλαφίλη, επιτυγχάνονται αυξημένα επίπεδα της cGMP στο σηραγγώδες σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών στο σηραγγώδες σώμα και επιτρέποντας την αθρόα εισροή του αίματος στον πεϊκό ιστό, επιτυγχάνεται η στύση. Δεν επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότητα της ταδαλαφίλης, εάν δεν υπάρχει σεξουαλική διέγερση.



via Ειδησεις https://ift.tt/3bGvLsu
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη