Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα στη ΛΑΡΚΟ


Κατά τις εργασίες επισκευής της καμινάδας ύψους 165 μέτρων, στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. 

Το Σωματείο Συγκολλητών-Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου νομού Φθιώτιδας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ότι παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στην Λάρυμνα, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ξεκόλλησε κομμάτι σαθρού μπετόν, κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής, από ειδικευμένο συνεργείο εναεριτών, της καμινάδας ύψους 165 μέτρων, στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι από θαύμα, δεν θρηνήσαμε θύματα και στην ανακοίνωση επισημαίνει προς την Διοίκηση της εταιρείας:

"Από την πλευρά μας έχουμε την εικόνα ότι μεγάλα κομμάτια σαθρού μπετόν κρέμονται «σε μία κλωστή», μπορεί να ξεκολλήσουν και με έναν απλό αέρα. Σας καλούμε να μην επιτρέψετε σε κανέναν εργαζόμενο και για καμία περίπτωση την διέλευση ή την εργασία.

Ούτε για εργασίες προφύλαξης εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περίμετρο της καμινάδας, αλλά ούτε και για εργασίες που αφορούν την παράγωγη και την συντήρηση γενικότερα. Τουλάχιστον μέχρι το χρονικό διάστημα που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποξήλωσης.

Αν δεν είναι δυνατόν να προφυλαχτούν οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περίμετρο χωρίς να κινδυνεύουν εργαζόμενοι, μεταξύ των «σιδήρων» και της ανθρώπινης ζωής, αξία έχει η ανθρώπινη ζωή που δημιουργεί τα σίδερα. Καλούμε κάθε αρμόδιο να παρέμβει άμεσα για να μην έχουμε τυχόν εργατικό δυστύχημα."

www.egnomi.gr
Νεότερη Παλαιότερη