Σακελλαροπούλου: Τα γεγονότα στη Μόρια, δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση από κανέναν

Eurokinissi αρχείο

Οι εικόνες των ανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο στη Μόρια κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν ντροπή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με δήλωσή της, εξέφρασε την οδύνη και την ανησυχία για την καταστροφή διεμήνυοντας πως δεν είναι ώρα για μετάθεση ευθυνών.

«Τα γεγονότα στη Μόρια, ωστόσο, δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση από κανέναν» τονίζει στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και καλεί και την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να εθελοτυφλεί.

Τους ανθρώπους που ζούν στην κόλαση της Μόριας «δεν τους θεωρούμε ανώνυμο πλήθος, αλλά άτομα με ταυτότητα και δικαιώματα», τονίζει η Κατερίνα Σακελλαροπουλου και εύχεται να επικρατήσουν μετριοπάθεια, σύνεση, αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.

«Με οδηγό μας το διεθνές δίκαιο, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τη διασφάλιση της ειρήνης και ασφάλειας των πολιτών σε όλη τη χώρα, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κλείσουμε τις πληγές», καταλήγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλη η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η καταστροφή στη Μόρια μας γεμίζει οδύνη και ανησυχία. Οδύνη για την τραγωδία που βλέπαμε από χρόνια να εκτυλίσσεται στη δομή και τώρα έφτασε στο αποκορύφωμά της, ανησυχία γιατί το τέλος της δεν είναι ακόμη ορατό, καθώς το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα παραμένει οξύτατο.

Η τουρκική ηγεσία εργαλειοποιεί το δράμα προσφύγων και μεταναστών, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο διαπραγμάτευσης και απειλής για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών της συμφερόντων. Και η τοπική κοινωνία, παρότι επέδειξε συγκινητική αλληλεγγύη και ανθρωπιά και επωμίστηκε αγόγγυστα δυσανάλογο βάρος, παρακολουθεί ανάστατη και φοβισμένη τη διασπορά της έντασης στο νησί, μιας έντασης που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λόγω της υγειονομικής κρίσης, μετά τη διακρίβωση δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή της Μόριας.



via Ειδησεις https://ift.tt/3iiPukf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη