Η Πρόεδρος της Κομισιόν αγνοεί τις συστάσεις για 14ημερη καραντίνα

EUROKINISSI

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την καραντίνα την Τρίτη αφού είχε έρθει σε επαφή με κάποιον θετικό για τη COVID-19 μια εβδομάδα νωρίτερα, παρά τις συστάσεις της ΕΕ για 14 ημέρες αυτο-απομόνωσης. 

Η Φον Ντερ Λάιεν ακολουθεί τους κανόνες του Βελγίου, οι οποίοι απλώς έχουν χαλαρώσει, αλλά η απόφασή της να αγνοήσει τις αυστηρότερες συμβουλές από τον οργανισμό δημόσιας υγείας του μπλοκ θα μπορούσε να αποδυναμώσει περαιτέρω τις εκκλήσεις για κοινή προσέγγιση της ΕΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία είναι 61 ετών και είναι εκπαιδευμένη γιατρός, είπε ότι θα παραμείνει σε προληπτική αυτοαπομόνωση μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (13/10), αφού ένα άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή στις 29 Σεπτεμβρίου σε μια συνάντηση στην Πορτογαλία βρέθηκε θετικό την Κυριακή.

Η ίδια βγήκε αρνητική στον ιό την Πέμπτη και τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύσταση της ΕΕ, αλλά είπε ότι η διάρκεια της καραντίνας της ήταν σύμφωνη με τους βελγικούς κανόνες. Το Βέλγιο, το οποίο φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ, μείωσε την υποχρεωτική καραντίνα από 14 σε επτά ημέρες την 1η Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη. Αυτό έγινε κυρίως επειδή οι άνθρωποι δυσκολεύονταν να σεβαστούν τον κανόνα που είχε σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η αυστηρή σύσταση του ευρωπαϊκού CDC σε περίπτωση αρνητικού τεστ



via Ειδησεις https://ift.tt/3ljXOSc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη