Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Ρουπακιάς για την δολοφονία Φύσσα - Ένοχοι 15 κατηγορούμενοι, η απόφαση για ΠΑΜΕ και Αιγύπτιους ψαράδες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Ρουπακιάς για την δολοφονία Φύσσα - Ένοχοι 15 κατηγορούμενοι, η απόφαση για ΠΑΜΕ και Αιγύπτιους ψαράδες

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η απόφαση του Εφετείου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά. Ένοχος ο Ρουπακιάς για όλες τις κατηγορίες και ισόβια κάθειρξη. Ένοχοι οι 15 από τους κατηγορούμενους για την δολοφονία Φύσσα

Ένοχος ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό ανακοίνωσε η Μαρία Λεπενιώτη λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εφετείου, και ενώ οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν απόντες όπως επίσης και ο Γιώργος Ρουπακιάς ανακοίνωσε:

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον Γιώργο Ρουπακιά καθώς επίσης για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία. Σχετικά με την υπόθεση Φύσσα, όλοι ένοχοι εκτός από Σαντοριναίο, Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών. Ο Άγγος αθώος για τα 3 μαχαίρια, ένοχος για το ένα, Μιχάλαρος ένοχος για το ένα μαχαίρι, Σαντοριναίος, ένοχος για όπλο και πυρομαχικά.

Παράλληλα, ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ καθώς επίσης και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Οι δημοσιογράφοι ορίστηκε να παρευρίσκονται στον χώρο του εξώστη της δικαστικής αίθουσας, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονται οι δικηγόροι, οι παρόντες κατηγορούμενοι, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων άλλων υποθέσεων κ.α.

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, όπου θα εκφωνηθεί η απόφαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.



via Ειδησεις https://ift.tt/3liTkuU

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη