Πολύτιμη ανάσα για το Σύστημα Υγείας - Στη μάχη κατά της πανδημίας 161 Κέντρα Υγείας

Πολύτιμη ανάσα για το Σύστημα Υγείας - Στη μάχη κατά της πανδημίας 161 Κέντρα Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, από όπου ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού. 

Σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά Ιατρεία*. Η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία αναφοράς.

Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η διαδικασία αυτή θα είναι δυναμική και θα προστίθενται συνεχώς καινούργια Κέντρα Υγείας, έτσι ώστε να φτάσουν στην πλειοψηφία τους και σχεδόν όλα όσα μπορούν να μπουν, αν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές, στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Συστήματος Υγείας ο Υπουργός Υγείας δήλωσε τα εξής: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας είναι φτιαγμένα κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν, για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν, για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε πρώτα από όλους και μετά, βεβαίως, όλους τους άλλους. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα, ότι επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό.

Πόσα κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν στην Αττική και πώς θα εκτονώσουν την πίεση στο Σύστημα Υγείας



via Ειδησεις https://ift.tt/2SD9LWQ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη