Ξεσηκωμός των Ρομά για τη δολοφονία του 18χρονου: Μπλόκα και φωτιές σε πέντε νομούς

eurokinissi

Νέες συγκεντρώσεις από ομάδες Ρομά σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία, διαμαρτύρονται για τον φόνο του 18χρονου που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι Ρομά έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

Οπως έγινε γνωστό φωτιά έχει ξεσπάσει στη γραμμή προς Κόρινθο, στο ύψος του Ασπρόπυργου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται από μονή γραμμή και αναμένονται καθυστερήσεις. Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία.

Επίθεση σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο

Να σημειωθεί πως περίπου 40 άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές κάποιου από τους περίπου 40 Ρομά που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση.

Διαμαρτυρία και στη Λαμία

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία, από Ρομά που διαμαρτύρονταιν για το χαμό του 18χρονου ομοφύλου τους.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν κατά την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου στον ανακριτή, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο.

Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

 

 



via Ειδησεις https://ift.tt/34BbPEc

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη