Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020: Νικήτρια η Αμερικανίδα ποιήτρια Louise Gluck

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020: Νικήτρια η Αμερικανίδα ποιήτρια Louise Gluck

Ανακοινώθηκε ο φετινός νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τον φετινό νικητή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για η Αμερικανίδα ποιήτρια Louise Gluck.

«Η πανδημία είναι μια μεγάλη κρίση για την ανθρωπότητα, όμως φανερώνει πόσο πολύ είναι σημαντική η επιστήμη», υπογράμμισε ο Λαρς Χάικενστεν - επικεφαλής του Ιδρύματος Νόμπελ που προΐσταται της διοργάνωσης των διάσημων βραβείων που δημιουργήθηκαν από τον Σουηδό εφευρέτη Άλφρεντ Νομπέλ.

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας θεωρείται η ύψιστη τιμή για έναν συγγραφέα. Κάθε χρόνο, ο νικητής επιλέγεται από τα 18 μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας. Όμως τα τελευταία χρόνια, η ακαδημία έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλων, ενώ έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις επιλογές της.



via Ειδησεις https://ift.tt/2I3PN5f

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη