Γιάννης Σαρακιώτης: «26.400 εκκρεμείς υποθέσεις στα ΚΕΠΑ – 26.400 συμπολίτες μας εγκλωβισμένοι»

Την αναλγησία της Κυβέρνησης έναντι συμπολιτών μας – Ατόμων με Αναπηρία καταγγέλλουν ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης και 38 Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέσω ερώτησής τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ύστερα από πρωτοβουλία της αρμόδιας Τομεάρχη, κας Θεανώς Φωτίου.

Όπως σημειώνεται εντός της ερώτησης, η αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΠΑ κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση χιλιάδων αιτήσεων απόδοσης ποσοστού αναπηρίας. Για την ακρίβεια, οι εκκρεμείς αιτήσεις έφθασαν τις 18.000 το Μάϊο του 2020, ενώ πλέον ο αριθμός του συνόλου των εξεταζόμενων υποθέσεων έχει εκτοξευθεί στις 26.400. Δεδομένου ότι οι ρυθμοί σύγκλησης των Υγειονομικών Επιτροπών είναι εξαιρετικά αργοί, αλλά και ότι το 75% των αιτήσεων κατά τεκμήριο εγκρίνεται, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. είχε προτείνει την άμεση απόδοση του ποσοστού αναπηρίας και την καταβολή των χρημάτων για όσους συμπολίτες μας είχαν καταθέσει πλήρη φάκελο. Έναντι αυτής της πρότασης, η Κυβέρνηση προτίμησε να αδιαφορήσει και να παρακολουθεί απλώς τις αιτήσεις να συσσωρεύονται, παραμένοντας απαθής ενώπιον της αγωνίας των αναπήρων συνανθρώπων μας.

Παράλληλα, οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ «πάγωσε» τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον «ηλεκτρονικό φάκελο του αναπήρου» και την ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας απονομής των προνοιακών επιδομάτων». Αποτέλεσμα είναι να απαιτείται, εν μέσω πανδημίας, η υποχρεωτική φυσική παρουσία των δικαιούχων στις υπηρεσίες. Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης και οι προσυπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., επισημαίνουν ότι η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει άμεσα να λάβει μέτρα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ΚΕΠΑ πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των Υγειονομικών Επιτροπών, αλλά φυσικά και να χορηγήσει παράταση πέραν της 31ης Οκτωβρίου για τα επιδόματα αναπηρίας, που προβλέπει ο Ν. 4714/2020.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη