«Βουτιά» 68% στην επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Eurokinissi

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid 19 αποτυπώνονται και τον μήνα Σεπτέμβριο στα αεροπορικά ταξίδια, με την επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) να καταγράφει μείωση της τάξης 68%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση ανήλθε στις 861 χιλιάδες επιβάτες περίπου, έναντι 2,7 εκατ. επιβατών πέρυσι. Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού, όσο και των διεθνών πτήσεων κατέγραψαν μείωση της τάξης του 58% και 72,3% αντίστοιχα. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6,9 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,7% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid - 19 κατά την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου.

Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,9%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,2%.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 ανήλθαν σε 90.354 καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας Covid -19. Oι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 52,7 %.



via Ειδησεις https://ift.tt/36CvOF2

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη