Επίδομα 800 ευρώ: Εκπνέει η προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο Καλλιτεχνών

Επίδομα 800 ευρώ: Εκπνέει η προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο Καλλιτεχνών

Λήγει σήμερα η προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένουν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Μέχρι σήμερα μπορούν οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού να εγγραφούν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artanndcultureprofessionals.services.gov.gr προκειμένου στην συνέχεια να τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Παράλληλα για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Καλλιτέχνες

Οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού έχουν σήμερα την τελευταία ευκαιρία για να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για να λάβουν στην συνέχεια την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19.

Αναστολή συμβάσεων εργασίας Σεπτεμβρίου

Επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ (πίνακας στο τέλος), όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και δηλώνουν τους εργαζομένους τους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλο το μήνα Σεπτέμβριο είτε χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα.

Στην περίπτωση αναστολής της σύμβασης εργασίας εργαζόμενου/ων όλο τον μήνα η επιχείρηση - εργοδότης υποβάλει μόνο ΜΙΑ δήλωση.

Στην περίπτωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζόμενου/ων για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του μήνα, η επιχείρηση - εργοδότης υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα.

Για παράδειγμα:

Αναστολή σύμβασης εργασίας όλο το μήνα (1/9/2020-30/9/2020): 1 δήλωση αναστολής
Αναστολή για 3 χρονικά διαστήματα, π.χ. από 1/9/2020 - 8/9/2020, 13/9/2020 - 17/9/2020 και 25/9/2020 - 30/9/2020: 3 δηλώσεις αναστολής.

Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ)
Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.



via Ειδησεις https://ift.tt/34aM8vg

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη