Το τουρκικό Barbaros αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ

Υπουργείο Ενέργειας Τουρκίας

Η Τουρκία εξακολουθεί να αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ με το Barbaros, περιφρονώντας τους πάντες και τα πάντα, ένα 24ωρο μετά από το άνοιγμα στα Βαρώσια.

Tο Barbaros, αρχίζει έρευνες που θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Στη Λευκωσία παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν, είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τις εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα του ανοίγματος μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων από την τουρκική πλευρά.

Τον ενημέρωσε επίσης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για σεισμικές έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» εντός της της κυπριακής ΑΟΖ από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Η ενημέρωση του κ. Λε Ντριάν έγινε ενόψει και της αποψινής συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, του οποίου η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος, για την Αμμόχωστο καθώς και της συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.via Ειδησεις https://ift.tt/3dgblah
Από το Blogger.