Περιοδεία Χρ. Τριαντόπουλου για τα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών

Περιοδεία Χρ. Τριαντόπουλου για τα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών

Στη Θεσσαλία περιόδευσε το προηγούμενο τριήμερο ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο των καθηκόντων που έχει αναλάβει για τον συντονισμό της υλοποίησης των οικονομικών μέτρων στήριξης όσων επλήγησαν από τον Ιανό.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε διαδοχικά την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα και τη Λίμνη Πλαστήρα. «Στο πλαίσιο του συντονισμού της προώθησης των οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των πληττόμενων από τον Ιανό περιοχών, επισκεφτήκαμε και είχαμε συσκέψεις εργασίας με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους και μέλη των επιμελητηρίων, παραγωγικούς φορείς, υπηρεσιακά στελέχη και πολίτες σε Καρδίτσα, Φάρσαλα και Λίμνη Πλαστήρα», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισήμανε κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα: «Οι συνεχείς μας επαφές με την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες πραγματοποιούνται για να εξειδικεύουμε τα μέτρα και να διασφαλίζουμε ότι όλα αυτά προωθούνται ομαλά, γιατί ο στόχος και η κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό είναι να κατευθυνθούν οι πόροι προς τους δικαιούχους το συντομότερο δυνατό. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι με γοργούς ρυθμούς είτε επιταχύνοντας τις υφιστάμενες διαδικασίες, είτε δημιουργώντας νέες, έτσι ώστε να φθάσουν τα χρήματα εκεί που πρέπει, γιατί δεν μιλάμε απλώς για ένα πρόβλημα που προέκυψε, αλλά για ένα χτύπημα που καθήλωσε την οικονομική δραστηριότητα μίας ολόκληρης περιοχής».

Τέλος, όσον αφορά την πορεία υλοποίησης των μέτρων, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρινίζει: «Από τις πρώτες κιόλας ημέρες έπειτα από το πέρασμα του Ιανού, η κυβέρνηση διέθεσε 37 εκατ. ευρώ προς τους δήμους και τις περιφέρειες για την κάλυψη δαπανών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες, καθώς και για δαπάνες κοινωνικής, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε εγκαίρως μία δέσμη 12 μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων, η οποία περιλαμβάνει αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών, αποζημιώσεις σε αγρότες και επιχορήγηση σε επιχειρήσεις, στεγαστική συνδρομή, επίδομα σε πληγέντα φυσικά και νομικά πρόσωπα κτλ. Ιδιαίτερα ως προς το τελευταίο, την παροχή ενίσχυσης υπό τη μορφή επιδόματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα τεθεί εντός της εβδομάδας σε
λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cXq227
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη