Πατρίδα μας η Στερεά: Κατάθεση δήλωσης σχετικά με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την εκπροσώπησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ σχετικά με την

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και  την  ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΗΣ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ της Στερεάς Ελλάδας


Προς

τον πρ. Περιφερειακού Συμβουλίου

τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

 

κε Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για την προστασία της δημοκρατίας και στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης προτείνουμε όπως:

1.     Η ΕΝΠΕ να προτείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών ,νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή της εκπροσώπησης των παρατάξεων στο ΠΣ μετά την αποκλεισμό της Ελληνικής Αυγής ως η αυτοδιοικητική  της παράταξη.

2.     Την μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΠΣ του εκπρόσωπου της «Ελληνικής Αυγής για την Στερεά Ελλάδα» , μέχρι την νομοθετική ρύθμιση.

Δηλώνουμε ότι:

  • Είναι αυτονόητο πως το πολιτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές έτσι ώστε εκείνοι που είναι καταδικασμένοι ως μέλη της Χρυσής Αυγής, να μην μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές.
  • Μετά την ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικότητας οργάνωσης, και η παράταξη μας επισημαίνει πως καθίσταται επιτακτικός ο αποκλεισμός των καταδικασθέντων από μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ιδίως μετά την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων μετά τη θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα.

·       Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μαζί κόμματα, φορείς, κοινωνία, αυτοδιοίκηση  και να αναζητήσουμε τις γενεσιουργίες αιτίες της δυναμικής εκπροσώπησης ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων και να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες κοινωνικής συμμετοχής αλλά και κοινωνικού ελέγχου.

·       Όσοι με πρόσχημα της οποιασδήποτε κρίσης, προσπαθούν να «κανονικοποιήσουν» το καρκίνωμα του εξτρεμιστικού, ξενόφοβου και μισαλλόδοξου λόγου, επωάζουν το επόμενο αυγό του φιδιού, την επόμενη κρίση δημοκρατίας, ακόμα και στελέχη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

  • Βγήκαμε  αποφασιστικά και ως πολίτες,  απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως μαζί της ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης.
  • Η μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή πρέπει να συνοδεύεται από πολιτική και κοινωνική ομοψυχία.
  • Ας το σκεφτούμε καλά αυτό για τις υπάρχουσες πολιτικές παραφυάδες και τις «νέες» από την ίδια εγκληματική μήτρα που έχουν ή και επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή.

3.     .

 

Οι υπογράφοντες:

Κατερίνα Μπατζελή ,επικεφαλής της παράταξης

και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Νίκος Μπέτσιος ,Κώστας Σωτηρόπουλος, Μπάμπης Φάκος, Μάνος Γέμελος, Τάσος Βελισσαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη