Μητσοτάκης: Ταραξίας η Τουρκία, με θρησκευτικό μανδύα - Λαβρόφ: Η Μόσχα έτοιμη να συμβάλει στην αποκλιμάκωση

Photo: INTIME

Για την επιθετική δράση της Τουρκίας στην περιοχή, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας ότι η οποία, «δυστυχώς, σε ρόλο ταραξία  καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη».

Κατά τη συνομιλία τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί η Άγκυρα περιβάλλει την επιθετική της δράση με θρησκευτικό μανδύα.

Τόνισε ότι είναι αμοιβαίο το ενδιαφέρον Ελλάδας - Ρωσίας να ελεγχθούν τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές και επανέλαβε πως η χώρα μας τάσσεται σταθερά με το μέρος του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τάθηκε στη διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας και ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τόνισε ότι έχει απευθύνει προσωπική πρόσκληση στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν να βρεθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021.

«Γνωρίζετε ότι έχω απευθύνει προσωπική πρόσκληση στον Πρόεδρο Putin να βρεθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021, μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο, ώστε να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή των τριών χωρών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

«Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω απευθείας διαλόγου. Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή την περιοχή. Εμείς έχουμε καλές, σταθερές σχέσεις με τις χώρες της περιοχής και αν υπάρχει βούληση, ενδιαφέρον από τους εταίρους μας, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην ομαλοποίηση της κατάστασης», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.



via Ειδησεις https://ift.tt/34viwsv

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη