Βατόπουλος: Η κατάσταση είναι ρευστή, το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων

Βατόπουλος: Η κατάσταση είναι ρευστή, το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων

Ρευστή χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«H κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή. Σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας μπορεί να ξεκινήσει μια αύξηση λόγω υπερμετάδοσης. Χρειάζεται εγρήγορση και προσοχή από τους πάντες. Η κατάσταση μας ανησυχεί μονίμως. Απλώς είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, γιατί εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός αλλά και από την πολιτεία» σημείωσε.

«Έχουμε δύο Ελλάδες. Την πρωινή, που ο κόσμος φοράει τις μάσκες, τηρεί τις αποστάσεις και πάει στην δουλειά του και έχουμε και τη βραδινή Ελλάδα που οι άνθρωποι χαλαρώνουμε. Κι εκεί πρέπει να παρέμβουμε» ανέφερε.

Η μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή

Σχετικά με τον συνωστισμό που έγινε χθες έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε: «Ο κόσμος φορούσε μάσκες πάντως. Ήταν πολιτική συγκέντρωση για ειδικό λόγο, ας το ξεπεράσουμε. Σε 10-15 μέρες θα ξέρουμε αν υπήρξε διασπορά. Θεωρητικά τέτοιου είδους συγκεντρώσεις μπορεί να είναι η έναρξη μιας υπερμετάδοσης. Αλλά ας μη το γρουσουζεύουμε».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, λίγο πριν την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο πάνω από 15.000 κόσμου.

«Τις πανδημίες θα τις έχουμε στο μέλλον»

Για τα κρούσματα ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «θα έχουμε ελεγχόμενη κατάσταση, στην οποία δεν θα αυξηθούν τα κρούσματα. Γενικά δεν έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων. Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, άρα πρέπει να υπάρχει μια αισιοδοξία ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα αλλά θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση».

Σύμφωνα με τον καθηγητή η χρήση μάσκας προστατεύει και επισήμανε ότι οι επιδημίες κρατάνε 1-2 χρόνια.

«Όσο περισσότερο προσπαθήσουμε, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια» είπε για την τήρηση των μέτρων, επισημαίνοντας πως οι επιδημίες κρατάνε 1-2 χρόνια. «Και η γρίπη του 1918, τόσο κράτησε. Τις πανδημίες θα τις έχουμε στο μέλλον. Μετά από δέκα χρόνια μπορεί να έχουμε καινούργια πανδημία» σημείωσε..



via Ειδησεις https://ift.tt/3jIIWvZ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη