Κοζάνη: Περιοδεία κλιμακίου ΚΚΕ

Κοζάνη: Περιοδεία κλιμακίου ΚΚΕ

Σειρά επαφών με τους αυτοκινητιστές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Κοζάνης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνας Συνταξιούχων Κοζάνης, είχε την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2010 ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, επικεφαλής  κλιμακίου του Κόμματος.

Οι αυτοκινητιστές μετέφεραν στον κ. Στολτίδη το αίτημά τους να συνεχίσουν να απασχολούνται στα έργα αποκαταστάσεων των ορυχείων της ΔΕΗ στη περιοχή, τα οποία έχουν παγώσει, ενώ κατήγγειλαν ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, η ημερομηνία έναρξης των αποκαταστάσεων είναι ασαφής» και πρόσθεσαν ότι «το κόστος για κάθε μήνα που για ένα φορτηγό που παραμένει αδρανές φτάνει τα 800 ευρώ».

Από την πλευρά του τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Κοζάνης, μετέφεραν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ τις ανησυχίες για το μέλλον της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στη περιοχή της Κοζάνης, το οποίο όπως τόνισαν «βρίσκεται στον αέρα καθώς η απολιγνιτοποίηση κλείνει τις μονάδες της ΔΕΗ που μέχρι τώρα προμήθευαν με θερμικό φορτίο το δίκτυο της τηλεθέρμανσης», ενώ πρόσθεσαν ότι «ο φετινός χειμώνας θα είναι δυσκολότερος για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, το οποίο παρέχει θέρμανση με χαμηλές τιμές, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν τον περασμένο χειμώνα, όταν λόγω του χαμηλού θερμικού φορτίου χρειάστηκε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά καυστήρες πετρελαίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος, θα είναι φέτος μεγαλύτερα».

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνας Συνταξιούχων Κοζάνης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα «ενιαίο και αδιαίρετο μέτωπο αντεπίθεσης απέναντι στην κοινή ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  με την πολιτική της απολιγνιτοποίησης», που όπως τόνισε «αποτελεί πρόσταγμα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, η οποία σχεδιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τις ελληνικές Κυβερνήσεις».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3itmt4V
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη