Κομοτηνή: Κεράσι, ροδάκινο και μάνγκο τουρσί – Οι πίκλες της Ροδόπης

Κομοτηνή: Κεράσι, ροδάκινο και μάνγκο τουρσί – Οι πίκλες της Ροδόπης

Τουρσιά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες παρασκευάζει ο Κομοτηναίος Απόστολος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του στην μικρή βιοτεχνία μεταποίησης που λειτουργεί λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Μάλιστα από πέρσι ακόμη έχει κάνει κι ένα άλλο διαφορετικό βήμα παρασκευάζοντας πουρέ φρούτων για κοκτέιλς!

Τουρσιά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες παρασκευάζει ο Κομοτηναίος Απόστολος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του στην μικρή βιοτεχνία μεταποίησης

Δεν  χάνει στιγμή το κέφι για δημιουργία, όμως, δεν μπορεί να κρύψει τον προβληματισμό που του προκαλούν οι «παρενέργειες» του κορονοϊου στο χώρο της οικονομίας, της εμπορίας και της παραγωγής. «Κι εγώ «θύμα» του κορονοϊου» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» κι εξηγεί « θα είναι χαμένη χρονιά λόγω του μειωμένου ωραρίου των καταστημάτων, της μικρής κίνησης. Ο κόσμος ή δεν βγαίνει έξω ή ακόμη κι όταν βγαίνει είναι με το ρολόι στο χέρι».

Φέτος για πρώτη φορά από το εργαστήριο του βγήκε το κεράσι τουρσί κι αυτό τον κάνει ακόμη πιο χαρούμενο. Το ίδιο ενθουσιασμένους με την νέα παραγωγή έκανε και όσους το δοκίμασαν στην Πρωτεύουσα. Είχε μάλιστα  μεγάλη  ζήτηση  από  πολύ γνωστό εστιατόριο της Αθήνας. Γλυκόξινο και καυτερό τουρσί, οι μοντέρνες πίκλες της Ροδόπης. Σειρά φέτος, μαζί με το κεράσι, πήραν το ροδάκινο, και το μάνγκο.
Όσον αφορά στην παραγωγή της Ροδόπης; «Μειωμένη» δηλώνει και παρατηρεί «δεν παράγει όσο θα έπρεπε η περιοχή. Για παράδειγμα ξηλώνουν τα κεράσια και βάζουν ελιές.» προτρέποντας τους αιρετούς να δούνε τις πραγματικές ανάγκες και τους καταναλωτές να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα.
Φώτο:Απόστολος Παπαδόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2SASj5g
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.