Ο Ερντογάν έστειλε μπουλντόζες στην παραλία των Βαρωσίων

Eurokinissi

Από το πρωί κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν μηχανήματα του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου να πραγματοποιούν εργασίες στην παραλία των Βαρωσίων.  Έτσι, η απροσπέλαστη, μέχρι και σήμερα, περίκλειστη περιοχή, θα γίνει προσβάσιμη, παρά τις εκκλήσεις περί του αντιθέτου από την διεθνή κοινότητα.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter ο ανταποκριτής της Milliyet Σαφά Καραχασάν επισημαίνει ότι μετά την ανακοίνωση του κατοχικού πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ ότι «την Πέμπτη θα ανοίξει για τους πολίτες η παραλιακή γραμμή της πόλης– φάντασμα, ήδη μηχανήματα έργου εισήλθαν στην περιοχή», δημοσιοποιώντας μάλιστα και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, της πόλης που κάποτε έσφυζε από ζωή χάρις στον ελληνοκυπριακό πληθυσμό που ζούσε εκεί, είναι απροσπέλαστη εδώ και 46 χρόνια καθώς βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή μετά την εισβολή του Αττίλα το καλοκαίρι του 1974.

Τόσο οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καθώς επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από τον κ. Ερντογάν να βάλει τέλος στην πειρατική πολιτική του και να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ομαλού κλίματος συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας δείχνει να μην συμμερίζεται μέχρι και σήμερα τις σχετικές εκκλήσεις. Τουναντίον θέλει με τον τρόπο του να δείξει ότι στηρίζει τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις «εκλογές» στις περιοχή.

{https://twitter.com/sefakarahasan/status/1313484401926451207?s=20}

{https://twitter.com/sefakarahasan/status/1313498809733910529?s=20}



via Ειδησεις https://ift.tt/36Ghj2Y

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη