Ντελίριο: Το σύμπτωμα του κορονοϊού που κάνεις δεν ήξερε μέχρι σήμερα

Ντελίριο: Το σύμπτωμα του κορονοϊού που κάνεις δεν ήξερε μέχρι σήμερα

Βρετανική έρευνα του King's College του Λονδίνου, που διεξήχθη σε άνδρες άνω των 65 ετών, κατέδειξε ένα ακόμα σύμπτωμα του ιού που ως τώρα παρέμενε άγνωστο.

Μέχρι στιγμής τα γνωστά συμπτώματα του κορωνοϊού περιελάμβαναν τον ξηρό βήχα, τον πυρετό, την δυσκολία στην αναπνοή, την ρινίτιδα, την εξάντληση, τον πόνο στο κεφάλι και στα μέλη, τα ρίγη, την διάρροια και την απώλεια των αισθήσεων της γεύσης και της οσμής.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορούσε 857 θετικά διαγνωσμένους ασθενείς του κορωνοϊού εκ των οποίων οι 322 νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία και κλινικές και οι 535 στο χώρο κατοικίας τους.

Πολλοί από τους άνδρες, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν κατά τους μήνες Μάρτιο έως και τις αρχές του Μαΐου, εμφάνισαν ως σύμπτωμα του κορωνοϊού το ντελίριο.

Ένας στους πέντε από όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο, μάλιστα, εμφάνισε το ντελίριο ως μοναδικό σύμπτωμα, με πλήρη απουσία άλλων κλασικών συμπτωμάτων του κορωνοϊού, όπως ο πυρετός και ο βήχας.

Ως ντελίριο ορίζεται μια γενικευμένη διαταραχή της λειτουργίας του φλοιού του εγκεφάλου, η οποία έχει επιπτώσεις όπως η συναισθηματική αστάθεια, οι ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις, ο παραληρηματικός λόγος, η σύγχυση, ακόμα και η παρορμητική ή και βίαιη συμπεριφορά.

Υπό το φως της νέας αυτής ανακάλυψης, και καθώς η διάδοση του κορωνοϊού στα γηροκομεία είναι παγκοσμίως ευρύτατη, οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν τις οικογένειες των ηλικιωμένων να είναι σε επιφυλακή όσον αφορά την παρουσίαση του συγκεκριμένου συμπτώματος, καθώς, όπως φαίνεται, ενδέχεται να συνδέεται με τον κορωνοϊό.

Πηγή: FITBOOK



via Ειδησεις https://ift.tt/3ot5Uu2

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη