Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, συμφωνούν ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, συμφωνούν ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στην Μπρατισλάβα.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στη συνάντηση τέθηκαν «διεθνή και διμερή θέματα, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να δοθεί τις επόμενες μέρες ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών.

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αντίδραση της Ελλάδας για τα Βαρώσια.

Σε ερώτηση για το τετ α τετ του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως κάθε διαύλος επικοινωνίας είναι μια εξέλιξη θετική και σημείωσε ότι το βασικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη.

«Επιδιώκουμε την επίλυση της μόνης διαφοράς που έχουμε, για τις θαλάσσιες ζώνες» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας και σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν θα αφήσει τις προκλήσεις όχι μόνο αυτές που αφορούν στις διμερείς σχέσεις αλλά και για το Κυπριακό με αφορμή τα Βαρώσια να περάσουν έτσι γιατί έρχονται σε σύγκρουση με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

{https://twitter.com/yirmidorttv/status/1314135996968120326?s=20}



via Ειδησεις https://ift.tt/33EUOtj

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη