Κορονοϊός Ελλάδα: Οι εννέα περιοχές με τη μεγαλύτερη διασπορά, πού καταγράφονται νέα κρούσματα

Photo: eurokinissi

Εννέα περιοχές, εκτός της Αττικής βρίσκονται εδώ και μέρες στο επίκεντρο καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες νέες διαγνώσεις κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η επίπτωση της Covid-19 τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι σημαντική σε Πέλλα και Τρίκαλα, όπως επίσης στα νησιά της Ζακύνθου και της Σάμου, ενώ ακόμη πέντε περιφερειακές ενότητες βρίσκονται ψηλά στο μολυσματικό χάρτη.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σε διάστημα μίας εβδομάδας, από την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έως και χθες, η Πέλλα έχει συγκεντρώσει 158 περιστατικά κορονοϊού.

Περισσότερα από τα 114 συνδέονται με τη δεύτερη κονσερβοποιΐα στην οποία «τρύπωσε» ο ιός στο νομό και πρόκειται για αυτή στη Σκύδρα.

Τα Τρίκαλα, για το ίδιο διάστημα, μετρούν 58 νέες μολύνσεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων βρίσκεται από τις 25 του μήνα και μέχρι τουλάχιστον το προσεχές Σάββατο σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Η Σάμος συγκεντρώνει σε μία εβδομάδα 35 κρούσματα, πολλά εξ αυτών – τουλάχιστον 16 – συνδέονται με το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Η Ζάκυνθος στο διάστημα μίας εβδομάδας καταγράφει τέσσερα νέα περιστατικά, ωστόσο ο χάρτης του ΕΟΔΥ την εμφανίζει τις τελευταίες δέκα ημέρες με μεγάλη επίπτωση καθώς αυτή διαμορφώνεται πάντα σε συνάρτηση με το ποσοστό του πληθυσμού.

Εκτός από τις παραπάνω περιοχές, ιδιαίτερα επιβαρυμένες την τελευταία εβδομάδα είναι ακόμη πέντε περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τις: Ιωάννινα (55 κρούσματα σε μία εβδομάδα), Αχαΐα (48 κρούσματα σε μία εβδομάδα), Κοζάνη (39 περιστατικά), Λάρισα (39 περιστατικά) και Καρδίτσα με 35 νέες μολύνσεις σε μία εβδομάδα.

Η Θεσσαλονίκη για το ίδιο διάστημα μετρά 56 περιστατικά κορωνοϊού, ενώ η Αττική … 1449. Δύο ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας, μάλιστα, το Λεκανοπέδιο κατέγραφε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα, ενώ χθες και μετά από πολλές ημέρες «έπεσε» σε διψήφιο νούμερο (97 κρούσματα). Και οι δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου κινήθηκαν σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τα περισσότερα από 400 κρούσματα που δηλώνονταν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Όμως, όπως είναι ήδη γνωστό, το Σαββατοκύριακο δεν είναι αντιπροσωπευτικό της πορείας της επιδημίας, καθώς γίνονται λιγότερα τεστ.



via Ειδησεις https://ift.tt/2F1f1Aa

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη