Ευθύμιος Καραΐσκος: Διπλή γιορτή σήμερα για την πόλη μας

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου σχετικά με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης.

Διπλή γιορτή σήμερα για την πόλη μας.

Διπλή γιορτή που καταγράφεται στην τοπική παράδοση, να συνδέει τον Άγιο Λουκά, με την απελευθέρωση της από τους κατακτητές και να γράφεται ακόμα μια σελίδα στην μακραίωνη Ελληνική ιστορία, όπου πατρίδα και θρησκεία, πορεύονται μαζί στο πέρασμα των αιώνων, σε μία άρρηκτη σχέση.

Ο φετινός μας εορτασμός, σίγουρα γίνεται σε πρωτόγνωρες για την γενιά μας συνθήκες. Η συμμετοχή του κόσμου και οι εκδηλώσεις, ασφαλώς δεν είναι αυτές που θα θέλαμε αυτή την λαμπρή μέρα της διπλής γιορτής της πόλης μας.

Παρόλα αυτά, το βαρύ κλίμα της ανασφάλειας στην κοινωνία και το σφίξιμο στην καρδιά μας, έρχεται να απαλύνει η παρουσία του Αρχιεπίσκόπου μας κ. κ. Ιερωνύμου, του οποίου η παρουσία ανάμεσά μας, από μόνη της λαμπρύνει την τοπική μας εορτή και μας γεμίζει ελπίδα κι αισιοδοξία.

Τούτες τις ώρες, πρέπει να γυρίσουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν.

Η Ελληνική ιστορία και σήμερα με σεβασμό κλίνει το γόνυ στη μνήμη των νέων εκείνης της εποχής, που θυσίασαν τα νιάτα τους για την λευτεριά της πατρίδας και της πόλης μας.

Και όλοι εμείς ας σηκωθούμε όρθιοι και με ομοψυχία, ας εκτελέσουμε το πατριωτικό μας καθήκον, όπως οι σημερινές συνθήκες το ορίζουν, στηρίζοντας πρώτα απ´ όλα τους αδύναμους συμπολίτες μας και προχωρώντας την Λαμία μας μπροστά, με πίστη στις δυνάμεις μας και, πάντα κάτω από την σκέπη και την ευλογία του Πολιούχου μας Ευαγγελιστού Λουκά.

Χρόνια πολλά!!!
















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη